Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-20-2006, 09:59 PM   #1 (permalink)
FISILTI
[..:: FISILTI ::..]

FISILTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 FISILTI is an unknown quantity at this point
Standart Ersen ve Stepanov’dan ortak mesajlar

Futbolcularımız Ersen Martin ve Milan Stepanov bugün saat 12.00’de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenledikleri ortak basın toplantısında Galatasaray’la oynanacak maçı değerlendirerek soruları cevapladılar.
İyi kadromuz var”
Konyaspor önünde kaybedilen iki puanın Galatasaray maçının önemini daha da artırdığına işaret eden Ersen, “Beşiktaş maçında sahada iyi bir futbol vardı ve bunu devam ettirmek istiyorduk ama olmadı. Ligde üst sıralara yükselmek amacındayız. Galatasaray güçlü bir rakip ama bizim de iyi bir kadromuz var ve sahadan üç puanla ayrılmak için gereken her şeyi yapacağız” dedi.

“Zor maçları seviyorum”
Galatasaray’da Song ve Tomas gibi iki iyi stoper olduğunu kaydeden Ersen, “Galatasaray’a karşı geçmişte oynadığım maçlar kendi açımdan hep iyi geçmiştir. Kuvvetli stoperlere karşı oynamayı ve zor maçları daha çok seviyorum. Şimdilik ufak bir sakatlığım var inşallah hafta sonuna kadar iyileşeceğim. Artık daha iyi defans yapıyoruz ve rakibe daha az pozisyon veriyoruz. Galatasaray da bunu çok iyi yapıyor bu nedenle sahada güzel bir mücadele olacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

“Üç rakibimizi de yenmeliyiz”
Stepanov ise iki hafta önce Beşiktaş karşısında alınan derby zaferinin bir benzerini bu
kez Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda tekrarlamak istediklerini belirterek, “Beşiktaş’ı deplasmanda mağlup ettik. Bu önemliydi. Çünkü kendi sahamızda oynamasak bile güçlü rakiplerimizi yenebileceğimizi gösterdik. Ligde üst sıralara oynamak için üç büyük rakibinizi de yenmelisiniz. Bu karşılaşmada bütün kapasitemizi sahaya yansıtarak Galatasaray’ı yenmek amacındayız. Ancak, bu tür maçlarda neler olacağını önceden kestirmek güç” yorumunu yaptı.

Sorular cevaplandı
Basın mensupların sorularını yanıtlayan iki oyuncudan Ersen, A Milli Takım kadrosuna çağrılma ihtimaliyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Büyük takımda oynamak Milli Takım için bir avantaj sağlıyor. Önceki oynadığım takımlarda da iyi performans sergiledim ama benim hakkımda çok konuşulmadı. Trabzonspor’da oynamak bu konuda bir ayrıcalık getirdi. Kalabalık seyirci topluluğunun önünde daha iyi oynuyorum. İlk defa gerçekten büyük bir takımda forma giyiyorum diyebilirim. Beşiktaş’ta oynadığım zaman 18 yaşındaydım ve bazı şeyleri tam kavrayamamıştım. Şimdi kendimi bunun için hazır hissediyorum. Her maç gol atacağım diye bir şey yok ama Türkiye’de forvetler attıkları gollerle ölçülüyor. Ben yaptıkları başka işlere de bakılmasını istiyorum. Fatih Hoca da bunun farkındadır zaten. Örneğin, Hakan Şükür 5 maçtır gol atamıyor ama takım için çok faydalı oynuyor. Şimdi iyiyim ve performansımı yüksek tutarsam kendisinin beni yine çağıracağına inanıyorum.”

“Taşlar yerinden oynadı”
Trabzonspor defansının geçen sezonuyla bu sezonu arasında mukayese yapması istenen Stepanov ise, “Defansta aynı sistemle oynasak bile birçok oyuncu ve iki hoca değişti. Taşlar yerinden oynayınca alışmak için biraz zaman gerekiyor. Her maçta, her antrenmanda Ziya Hoca nasıl hareket etmemiz gerektiği anlatıyor. Kayserispor, Osasuna ve Konyaspor’la oynadığımız maçlarda uzaktan atılan şutlarla gol yedik. Defans oyuncularının buna olan müdahalesi biraz sınırlı oluyor. İyi forvet oyuncularımız var ve bu sayede bu tür olumsuzlukların üstesinden gelebiliyoruz” diye konuştu.

“Sorumluluk ortaktır”
Kalecilerin hatalı gol yemesinin kendisini bir defans oyuncusu olarak kötü hissettirdiğini açıklayan Stepanov, “Hepimiz insanız ve hata yapabiliriz. Bir gol yendiyse bu takımın hatasıdır ve sorumluluk ortaktır” dedi. Sırp futbolcu ayrıca, Trabzon’a geldiğinden beri hataların ön plana çıkarıldığından, başarıların ise geri plana atıldığından yakınarak, ikisinin eşit biçimde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Trabzon farklı”
İki futbolcuya yöneltilen Trabzonspor’daki seyirci baskısına ilişkin soruya yanıt veren Ersen Martin, 8 yıla yakın süredir Süper Lig’de forma giydiğini ve Trabzon’un farklı bir şehir olduğunu belirterek, “Trabzonspor seyircisi futboldan çok iyi anlıyor ve sahada mücadele görmüyorsa tepkilerini açıkça gösteriyor; ancak o isteği görüyorsa takımına sahip çıkıyor. Konyaspor karşısında 10 kişi kaldık ve bize olan desteklerini sürdürdüler. Bu tür bir seyirci baskısı Beşiktaş’ta da vardı ve birçok oyuncu bu nedenle takımdan ayrılmıştı. Hedefi olan takımlarda taraftarlar her zaman oyuncular üzerinde baskı yaratır” görüşünü seslendirdi.

Stepanov’dan taraftara çağrı
Stepanov ise seyircinin sahada Trabzonspor’un 12. adamı gibi hareket ettiğinin altını çizerek, “Kimi zaman bizi gönülden destekliyorlar, kimi zaman da öylesine baskı yaratıyorlar ki takımda bazı ismini vermeyeceğim oyuncular kendilerini kötü durumda hissediyorlar. Bazen tek golle maç kazandığımız zaman bile mutlu olmuyorlar. Bence sonuçlara baksınlar ve elde edilen galibiyetlere sevinsinler” dedi.

“Pozitif havayı kendimiz yaratabilmeliyiz”
Bir basın mensubunun, “Takıma bir psikolog ya da mentor gerekli mi?” şeklinde sorusuna karşılık ‘Hayır’ yanıtını veren ikiliden Stepanov, “Futbolcusuyla, teknik direktörüyle ve seyircisiyle hepimiz bir aileyiz ve bu aile içinden kendi başımıza pozitif bir hava çıkarabilmeliyiz” derken, Ersen ise takımdaki hocalar ile başkan ve yönetim kurulu üyelerinin birer ağabey gibi davrandıklarını belirterek, “Ziya Hoca’nın motivasyon yeteneği olağanüstü. Kaptan Hüseyin, Fatih Akyel, Gökdeniz de bütün futbolcuları bir araya getirmeye çalışıyorlar. Arkadaşlık ve futbolcu kalitesi olarak ligin en iyilerinden biriyiz” dedi.

Türkiye sizinle gurur duyuyor..
Kaplanlarım benim saldırınnn....
FISILTI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla